Groep 8 - Studievaardigheden

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Beschik je over goede 'studievaardigheden', dan zal het je minder moeite kosten om de leerstof onder de knie te krijgen. Maar waar en wanneer leer je die eigenlijk?

Vaak al in de eerste of tweede les Frans zal de docent je vragen een rijtje woordjes te leren. De docent aardrijkskunde gaat ervan uit dat je in een hoofdstuk hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden en de docent geschiedenis dat je weet hoe je een werkstuk maakt. Bij Engels moet je met een woordenboek kunnen werken en bij biologie met Word een practicumverslag kunnen maken. En bij Nederlands en sociale vorming ga je een presentatie houden. Daar heb je allemaal studievaardigheden voor nodig, die je op de basisschool al geleerd en geoefend hebt. Bij Skillz blijf je deze vaardigheden oefenen, maar ga je ook nieuwe leren.

Het oefenen van studievaardigheden doe je met het huiswerk dat je toch al moeten maken. De opdracht is dus niet om een 'mindmap' te maken van zomaar een willekeurig onderwerp, maar van het hoofdstuk geschiedenis, waar je volgende week een toets over hebt. En met overhoor-programma's als 'Quizlet' maak je kennis aan de hand van de Franse woordjes die je als huiswerk moet leren. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Handig toch?