Groep 8 - Plenda

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

De overstap van de basisschool naar de brugklas is voor veel leerlingen best groot. Met name het organiseren van het huiswerk is voor sommigen een probleem.

Alle leerlingen in klas 1 en 2 ontvangen tijdens de introductie een Plenda. Dat is een agenda waar je ook heel handig mee kunt plannen. Tijdens de Skillz-lessen leer je om op een goede manier met de Plenda te werken. Drie uur per week (in 2-mavo twee uur per week) check je of je het huiswerk goed hebt opgeschreven. Vervolgens ga je een planning maken wanneer je wat gaat maken en leren. Bij het leren voor een toets is het verstandig om al een aantal dagen van tevoren te beginnen en het eerst in kleine stukjes te leren. Maar dat geldt natuurlijk ook voor grotere opdrachten zoals het houden van een spreekbeurt, het maken van een werkstuk en het lezen van een boek.

Drie keer in de week heb je een goed overzicht van wat je voor school moet doen en hoe je dit kunt combineren met je sport, muziek of andere hobby. Maar daarna moet je het natuurlijk nog wel allemaal even doen! Voorin de Plenda zit een gedeelte met informatie over Duinzigt, maar ook met tips voor het leren en maken van je huiswerk.