Groep 8 - Studyflow

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Het basisschooladvies en de eindtoets geven weliswaar aan dat je mavo of havo aan kan, maar bij taal en rekenen kun je op onderdelen een achterstand hebben.

Op de middelbare school krijg je les in veel verschillende vakken, maar bij bijna alle vakken wordt in meer of mindere mate een beroep gedaan op je taal- of rekenvaardigheden. En dan bedoelen we dus niet alleen Nederlands en wiskunde. Lezen is ook belangrijk bij biologie, woordenschat bij geschiedenis, breuken bij muziek en rekenen met schaal bij aardrijkskunde. Taal- en rekenvaardigheden zijn dus super belangrijk.

Nu zijn er maar weinig leerlingen, die aan het einde van groep 8 op alle taal- en rekenonderdelen presteren op het niveau waarop ze in het VO instromen. Dat geldt zowel voor een vmbo- als voor een vwo-leerling. Op Duinzigt vinden we dat je die onderdelen dan nog extra moet oefenen. Dat doe je bij Skillz. Maar wat jij lastig vindt, heeft een klasgenoot juist al onder de knie. En andersom natuurlijk.

Daarom krijg je een account voor de online-methode Studyflow. De opdrachten van Studyflow passen zich aan jouw niveau aan. Maak je nog veel fouten, krijg je extra oefenvragen. Maak je weinig of geen fouten, ga je door naar het volgende 'level' en krijg je iets moeilijker vragen. Aan de hand van instaptoetsen en de Cito-0-toets stel je samen met je Skillz-docent persoonlijk leerdoelen op. Je gaat daar tijdens de lessen een jaar lang aan werken en als je wilt kun je thuis verder oefenen. Aan het eind van het schooljaar meten we je taal- en rekenvaardigheden nogmaals. Als het goed is, heb je je verbeterd.