Groep 8 - Sociale vorming

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Bij Skillz horen ook sociale vaardigheden. Het is belangrijk om sterk in je schoenen te staan, maar ook om in een groep rekening met elkaar te houden.

In de brugklas heb je het eerste halfjaar naast de drie uur Skillz ook nog het vak sociale vorming. Het valt weliswaar onder Skillz, maar kan door een andere docent gegeven worden. Sociale vorming is door docenten van Duinzigt zelf ontwikkeld. Daarbij hebben ze zich laten inspireren door verschillende sociale vaardigheid- en anti-pestprogramma's. Het motto van de sociale vormingslessen is: 'ik ben oké, jij bent oké'.

Bij de lessen wordt de klas in twee groepen gesplitst. In een kleine groep komen de opdrachten beter tot zijn recht en komt iedereen wat vaker aan het woord. De docenten zorgen voor een veilige sfeer waarin iedere leerling zichzelf kan zijn. De eindpresentatie 'wat jullie nog niet van mij wisten' levert ieder jaar heel persoonlijke en eerlijke verhalen op. Het is onze overtuiging dat het vak sociale vorming bijdraagt aan de fijne sfeer op Duinzigt.