Groep 8 - Leesboek

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Alle leerlingen van klas 1 en 2 moeten iedere dag een leesboek bij zich hebben. Lezen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor je leesvaardigheid en woordenschat.

Op veel basisscholen zijn leerlingen gewend om aan het begin van de dag of tussendoor te lezen. Voor het plezier, maar ook om ‘meters te maken’, want echt goed lezen leer je door … te lezen. Maar ook als je al goed kan lezen, is het belangrijk deze vaardigheid te onderhouden. Messi en Ronaldo lopen ook nog iedere dag rondjes om het veld en doen push-ups en sit-ups om hun conditie op peil te houden. Bovendien leer je al lezende veel nieuwe woorden.

Op Duinzigt willen we het lezen van boeken stimuleren. Alle leerlingen van klas 1 en 2 dienen iedere dag, iedere les een leesboek bij zich te hebben. Dat kan een zelf meegebracht exemplaar zijn, maar ook één die je geleend hebt in de mediatheek. Er zijn verschillende momenten waarop docenten je zullen vragen je leesboek te pakken, bijvoorbeeld wanneer je bij een toets eerder klaar bent dan de rest van de klas. Ook tijdens zogenaamde 'inval-uren' (bij afwezigheid van de eigen docent) kan er gelezen worden.

Ook tijdens de Skillz-lessen wordt er gelezen. Zowel in klas 1 als in klas 2 moet je gedurende het jaar een aantal boeken lezen. Hoeveel en welke hoor je van je docent. Waar en wanneer je leest, kun je plannen in je Plenda.