IT&M

Groep 8 - IT&M

Duinzigt is een kleine school, maar een grote mavo. Daardoor kunnen we alle mogelijke vakken t/m het examen aanbieden, waaronder muziek, handvaardigheid en IT&M.

IT&M staat voor Informatietechnologie en Media. Het is een creatief én een technisch vak. Je werkt met dure, moderne apparaten zoals een 3D-printer en een laser-snijder. IT&M is een nieuw vak dat je echt voorbereidt op de toekomst. Grote kans dat het beroep dat jij later krijgt, nu nog niet bestaat. Maar omgaan met computers, ontwerpen, samenwerken en problemen oplossen zullen zeker vaardigheden zijn, die je nodig zult hebben.

itm 01
itm 02
itm 03

 IT&M is een vak waar je al in de onderbouw mee kennismaakt en dat je in de bovenbouw kunt kiezen. Je kunt er zelfs examen in doen. Er zijn geen schriftelijke toetsen of tentamens en er is ook geen schriftelijk eindexamen. Wat je geleerd hebt blijkt uit je eindproducten van de diverse opdrachten. Je bouwt een website, maakt een poster, ontwerpt een 3D-figuur etc. IT&M is dus vooral een heel praktisch vak.

De manier van werken is ook anders dan bij de meeste andere vakken. Bij IT&M werk je volgens het 'scrum-principe'. Misschien ken je de term 'scrum' van de sport rugby. Grote, sterke, kleine, snelle, slimme en handige spelers werken samen en vormen bij de scrum letterlijk en figuurlijk één geheel. Bij IT&M werk je ook met wisselende groepen, waarin iedere leerling zijn eigen talenten inbrengt. Er wordt dus ook een beroep gedaan op je sociale vaardigheden.