Extra creatief

Groep 8 - Extra creatief

We vinden het belangrijk dat je je niet alleen ontwikkelt met je 'hoofd', maar ook met je 'hart en handen'. Toneel en open podium zijn gelegenheden waar dat kan.

Ieder jaar presenteren we begin april met veel plezier het Duinzigt Open podium. Een paar maanden ervoor worden er bandjes gevormd met leerlingen, die een instrument bespelen of het leuk vinden om te zingen. De bandjes studeren onder begeleiding van een medewerker één of twee nummers in, die zijn op de avond van het open podium ten uitvoer brengen. Wat het Duinzigt Open Podium zo leuk maakt, is dat iedereen in een veilige omgeving de kans krijgt zijn muzikale, dans-, of acteertalenten te tonen. Ieder jaar blijken zich ook onder de medewerkers nog onontdekte talenten te bevinden.

extra crea 04
extra crea 02
extra crea 01
extra crea 03

 Een tweede hoogtepunt is eind mei de voorstelling van de Duinzigt Toneelgroep. De Duinzigt Toneelgroep bestaat ieder jaar uit wisselende gezichten. Er zijn de laatste jaren al veel bijzondere voorstellingen geweest: van het serieuze 'Hamlet' tot het luchtige en komische 'Moord aan Boord'. Afhankelijk van het aantal rollen en de belangstelling om deel te nemen, zijn er wel of geen audities. Bij de auditie wordt nog niet zozeer gekeken naar je talent of ervaring, maar wel naar je motivatie. Meedoen met de Duinzigt Toneelgroep is echt heel leuk, maar je verplicht je ook om je tekst goed te leren en van oktober t/m mei iedere vrijdagmiddag na schooltijd te repeteren. Daar krijg je veel voor terug!