Extra sport

Groep 8 - Extra sport

Met in de brugklas drie uur Lichamelijke Opvoeding per week en ook nog XL Sports is het voor sommige leerlingen nog niet genoeg. En dan zit je op Duinzigt goed.

Ieder schooljaar begint sportief met na twee weken de introductiedag voor klas 1, 2 en 3. Leerlingen van klas 1 gaan poldersporten, van klas 2 gaan sporten in de duinen en op het strand en van klas 3 gaan klimmen. Het jaar wordt ook sportief afgesloten met een sportdag, waarbij je met je klas strijdt tegen andere klassen uit het leerjaar. Bij klas 1 is dat op verschillende atletiekonderdelen, bij klas 2 met diverse teamsporten en bij klas 3 is er een watersportdag. Ook gedurende het jaar worden er sportmiddagen georganiseerd en nemen teams van Duinzigt deel aan toernooien tegen andere scholen.

extra sport 02
extra sport 01
extra sport 04
extra sport 03

 Een hoogtepunt voor veel leerlingen in klas 1 en 2 is de wintersportreis. Ieder jaar vertrekt er in de eerste week van de meivakantie een bus vol leerlingen en begeleiders richting de sneeuw, die tegen die tijd op grote hoogte gezocht moet worden. Voordeel is dat het echte wintersportseizoen wel over is en dat de Duinzigters de pistes, liften en restaurants bijna voor zichzelf hebben. 

Wil je tijdens de pauzes liever je energie kwijt dan dat je een spelletje op je telefoon doet, dan kun je in de gymzalen terecht. Even lekker ontspannen met een basket- of volleybal. Je kunt ook bij de conciƫrge een voetbal, tafeltennisbatjes of springtouw halen. Op het achterplein is een klein voetbalveldje en er staat een tafeltennistafel, waar ook bij minder mooi weer veel gebruik van wordt gemaakt.

Ga je na je mavo-diploma naar de mbo-opleiding Sport en Bewegen, dan moet je meestal een toelatingstest doen. Wil je voor deze test graag extra trainen, bijvoorbeeld omdat je in het onderdeel turnen nog niet zo goed bent, dan zullen onze LO-docenten je daar graag bij helpen.