Wat ga je doen?

Groep 8 - Wat ga je doen?

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Op Duinzigt willen we je 'ondersteunen waar nodig en uitdagen waar mogelijk'. Bij Duinzigt XL kun je je talenten ontdekken en ontwikkelen. Er is Sports, Arts en Discovery.

In klas 1 en 2 ga je twee uur per week iets doen wat je echt leuk vindt en waar je waarschijnlijk ook al best goed in bent. Ben je sportief, creatief of juist meer onderzoekend ingesteld, er is voor iedereen een aantrekkelijk XL-programma. Je volgt Duinzigt XL met leerlingen uit je eigen klas, maar ook met leerlingen uit andere klassen met dezelfde interesses als jij. We maken geen onderscheid tussen mavo en havo.

dxl 1
dxl 2
dxl 3
dxl 4

Duinzigt XL is door docenten van Duinzigt zelf ontwikkeld en is anders dan alle andere vakken. Je hebt geen boeken, je krijgt geen huiswerk en er zijn geen toetsen. Ook ga je regelmatig de school uit voor een excursie of toernooi of er komt een gastdocent naar Duinzigt voor een les of workshop. Vanaf klas 2 ga je ontdekken hoe je jouw talenten kunt benutten, op school en in de toekomst.

Nog voordat je bij ons op school komt, maak je een keuze voor Sports, Arts of Discovery. Gedurende het jaar ga je twee uur per week dingen doen die je hopelijk echt leuk vindt. Maar je zult ook merken dat klasgenoten, die bij Duinzigt XL iets anders gekozen hebben ook leuke dingen doen. Kortom: als je ergens voor kiest, mis je ook iets. Aan het eind van de brugklas kun je eventueel overstappen naar een andere richting. Het is onze ervaring dat dit in praktijk niet vaak gebeurt.

Duinzigt XL is voor alle leerlingen en is één van de vakken op je lesrooster. Het komt er dus niet bovenop, zoals bij talentklassen op andere scholen. Aan Duinzigt XL zijn geen extra kosten verbonden.