XL Discovery

Groep 8 - XL Discovery

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Wat maakt een brug stevig? Hoe wordt het Journaal gemaakt? Allemaal vragen waar je bij Discovery antwoord op gaat krijgen.

Bij Discovery, het woord zegt het al, draait alles om ontdekkingen. Het lesprogramma van Discovery in klas 1 bestaat uit verschillende modules. De eerste gaat over Leiden, of beter gezegd het Leidens ontzet. Het zal je niet verbazen dat je bij deze module regelmatig op de fiets of te voet in de Leidse binnenstad bent. Je gaat een opstelling maken voor een kettingreactie en je eigen journaaluitzending samenstellen. Daar hoort een bezoek aan het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum bij. 

xld 01
xld 02
xld 03

 In klas 2 ga je de keuken in en zal je ontdekken dat er bij het bereiden van voedsel niet alleen allerlei chemische processen, maar ook veel plezier komt kijken. De module heet dan ook 'Fun with Food'.

Je komt er achter dat techniek niet alleen heel divers en veelomvattend is, maar ook heel leuk. Gaandeweg krijg je een beeld of je in deze richting verder wilt en er je beroep van wilt maken. Misschien ben je wel zo enthousiast geworden dat je je stage in klas 3 bij een technisch bedrijf ervaring gaat opdoen.