Klassenindeling

Groep 8 - Klassenindeling

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Eenmaal aangenomen word je ingedeeld in een mavo- of havo-brugklas. Omdat we heel goed snappen dat het fijn is om met een paar bekende gezichten in de klas 

te zitten, plaatsen we leerlingen van dezelfde basisschool bij elkaar in een klas (behalve als je op het aanmeldingsformulier nadrukkelijk aangeeft dat je dat juist niet wilt). Verder kijken we bij het indelen van de klassen naar je woonplaats zodat je met andere kinderen uit de klas naar en van school kunt fietsen. Ook als je een vriend of vriendin hebt die op een andere basisschool zit dan jij en ook naar Duinzigt gaat, kun je op het aanmeldingsformulier aangeven dat je graag bij hem of haar in de klas wilt komen. We gaan dan ons best doen om dat te regelen.

Dit gezegd hebbende, is het ook goed om je te bedenken dat de 550 leerlingen van Duinzigt van wel 100 verschillende basisscholen afkomstig zijn. Sommige leerlingen kwamen als enige van hun basisschool naar Duinzigt en kenden bij aanvang van het schooljaar geen van hun nieuwe klasgenoten. In de praktijk blijken deze kinderen (net als de anderen) heel snel nieuwe contacten te maken en het in 'no-time' prima naar hun zin te hebben!