Mavo en havo-instroom volgens IVO werkwijze

Duinzigt

 • Kan ik nog wisselen van XL-richting? +

  Op het aanmeldingsformulier heb je aangegeven of je voor Sports, Arts of Discovery kiest. We gaan er vanuit dat je daar goed over nagedacht hebt. Voor veel leerlingen geldt dat ze hun talent al ontdekt hebben en het verder willen ontwikkelen.

  Lees meer
 • Hoe kom ik naar school? +

  Zowel met de fiets als met de bus is Duinzigt goed bereikbaar. Als je ouders met de auto komen, kunnen ze dichtbij school parkeren. Op dinsdag is parkeren iets lastiger, want dan is het markt in Oegstgeest.

  Lees meer
 • Wanneer heb ik pauze? +

  Op een schooldag heb je twee keer een pauze: een kleine pauze van 15 minuten om 10.20 uur en een grote pauze van 25 minuten om 12.15 uur. Tijdens een pauze kun je in de aula, de studiehoeken en in bepaalde gangen verblijven. Ook kun je gebruik maken van het achterplein. Pas als je in de 3e klas zit mag je ook op het voorplein pauzeren en eventueel het schoolterrein verlaten. 

  We proberen de school samen schoon te houden. Daarvoor zijn voldoende prullenbakken aanwezig. Toch blijft er na een pauze vaak nog wel afval op de grond achter. Daarom hebben alle leerlingen ieder jaar een keer corvee. Dat betekent dat je een week lang na de pauzes samen met een paar klasgenoten de aula en gangen moet aanvegen.

  Lees meer
 • Wat kan ik met mijn leerlingenpas? +

  Elke leerling heeft of krijgt een leerlingenpas. Deze is o.a. nodig voor het lenen van boeken en voor de schoolfeesten. Daarnaast ontvangt iedere leerling een sleutelhanger met een chip om te kopiëren en printen. Boeken lenen, printen en kopiëren kan in de mediatheek.

  Lees meer
 • Krijg ik een locker? +

  Alle leerlingen hebben (verplicht) een locker. In de locker kunnen boeken en/of andere voorwerpen van waarde opgeborgen worden tijdens het verblijf op school. Bij verlies van de sleutels zal er een nieuw slot gekocht moeten worden. De locker heeft niet de eigenschappen van een kluis. De school is niet aansprakelijk voor eventuele vermissingen. Als het vermoeden bestaat dat zich in de locker verboden of gestolen goederen bevinden, kan de locker door twee door de directie aangewezen personen, eventueel in bijzijn van de leerling worden geïnspecteerd.

  Lees meer
 • Hoe kom ik aan boeken? +

  Om de lessen goed te kunnen volgen heb je theorie- en werkboeken nodig. Deze zijn sinds enige jaren voor leerlingen en ouders gratis. De regeling geldt niet voor woordenboeken en atlassen. De kosten voor de boeken zijn dus voor rekening van de school. Wel betalen je ouders een borg want we willen natuurlijk wel dat je zorgvuldig met de boeken omgaat. Bij de bevestigingsbrief van mei zit een boekenlijst met daarbij een uitleg over de bestelwijze.

  Lees meer
 • Wat zijn de kosten? +

  Het grootste gedeelte van de schoolkosten wordt betaald uit de belastingen, zoals het salaris van de docenten en het onderhoud van het gebouw. Ook je ouders betalen een deel van de schoolkosten.

  Lees meer
 • Wat heb ik nog meer nodig? +

  Voor het goed kunnen volgen van de lessen dienen leerlingen een aantal benodigdheden aan te schaffen, zoals agenda en schrijfgerei (pen, potloden, schaar, lijm). Daarnaast is het wenselijk te beschikken over een 23-ringsmultomap en enkele schriften en snelhechters.

  Lees meer
 • Moet ik bij Duinzigt XL kiezen? +

  Duinzigt XL in klas 1 en 2 is een vak dat je twee uur per week volgt. Je krijgt de gelegenheid te ontdekken wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent. Er zijn drie richtingen, waarvan je er één moet kiezen: Sports, Arts en Discovery.

  Lees meer
 • Wat maakt Duinzigt XL speciaal? +

  Anders dan bij andere scholen met een aparte sportklas of toneelklas is Duinzigt XL voor iedereen. Want iedereen heeft een talent! Afhankelijk van je interesse word je ingedeeld in een groep met leerlingen uit je eigen klas, maar ook uit andere klassen. En als het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van talenten maken wij geen onderscheid tussen mavo en havo.

  Bij Duinzigt XL willen we je zoveel mogelijk laten ervaren. Nieuwe dingen meemaken, even buiten 'de gebaande paden'. Het is anders dan de gewone lessen en daar horen dus ook geen toetsen en cijfers bij.

  Voor je ouders is het misschien belangrijk om te weten dat je voor Duinzigt XL geen boeken hoeft aan te schaffen. Wel zal voor sommige buitenschoolse activiteiten zoals het bezoek van een sportwedstrijd of een toneelvoorstelling een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd worden.

  Lees meer
 • 1

Duinzigt jngen

Duinzigt bruist