Mavo en havo-instroom volgens IVO werkwijze

Duinzigt

Duinzigt is een leuke, overzichtelijke school, centraal en toch rustig gelegen in het hartje van Oegstgeest. Op dit moment zitten er ongeveer 600 leerlingen op Duinzigt. Zij komen van veel verschillende basisscholen uit zowel de Bollenstreek als de regio Leiden. Ooit stonden zij voor dezelfde keuze als jij nu. Klik hier voor een eerste kennismaking.

Het kiezen van een school voor voortgezet onderwijs valt niet mee. In veel opzichten lijken scholen op elkaar. Je krijgt op iedere school te maken met nieuwe vakken en je krijgt les van verschillende docenten. Op iedere school zijn er proefwerken en zijn er buitenschoolse activiteiten. Op iedere school zullen de mensen, die er werken, hun best doen om jou zo goed mogelijk les te geven. En toch zijn ze ook heel verschillend, bijvoorbeeld als je let op de sfeer, de begeleiding en de manier waarop leerlingen en medewerkers met elkaar omgaan. Ook het contact tussen school en je ouders is niet op alle scholen hetzelfde.

Wij gaan er vanuit dat er geen goede of slechte scholen bestaan. Alleen de ene school past beter bij jou dan de andere. Daarom is het belangrijk je goed te oriĆ«nteren. Brochures en websites kunnen je een aardig beeld geven van een school, maar de beste indruk krijg je toch als je 'sfeer gaat proeven'. Daarom nodigen we jou en je ouders van harte uit voor onze voorlichtingsavonden op 23 en 31 januari 2017 en open middag op 1 februari 2017.

 

Duinzigt jngen

Duinzigt bruist