mavo, havo, atheneum en gymnasium

Leeuwenhorst

De Leeuwenhorst Musical 2018!

Doe mee met SHREK!

 

SCHRIJF JE HIER IN!

 

De Musical:

Shrek de Musical is gebaseerd is op de gelijknamige film die weer op het boek Shrek! van William Steig gebaseerd is.

In 2008 beleefde Shrek de Musical zijn première op Broadway. De voorstelling werd daar genomineerd voor 8 Tony Awards.

Sinds juni 2011 draait de musical in Londen op West End. Inmiddels is de musical ook te zien in een tournee door de Verenigde Staten. Sinds 26 oktober 2012 was Shrek in Nederland te zien. De voorstelling werd in verschillende theaters opgevoerd. 

 

Het verhaal:

 De musical gaat over een groene Oger, genaamd Shrek, die het moeras al zijn hele leven voor zich alleen heeft. Hij kan daar alles doen en leven zoals hij wil, lekker keihard boeren en scheten laten, zonder te worden lastiggevallen. Op een dag ziet hij ineens allerlei sprookjesfiguren in zijn gebied, zoals Roodkapje, de Grote Boze Wolf, Pinokkio en een heks. Hij is boos, want hij wil het liefst ongestoord leven in zijn gebied, o.a. omdat vrijwel niemand een Oger aardig vindt. Ze zijn gestuurd door ‘Lord Farquaad’, een klein gemene, opschepperige prins, die hen heeft weggestuurd uit zijn thuishaven ‘Duloc’.

Shrek besluit om verhaal te gaan halen bij deze kleine, gemene prins en wil de sprookjesfiguren helpen, zodat ze terug kunnen naar waar ze vandaan komen. Tijdens zijn tocht door het bos, ontmoet hij de hysterische ezel, ‘Donkey’. Dit wordt zijn vriend en samen gaan ze op avontuur. Tijdens het lopen worden er een hoop grappen gemaakt en worden ze ook nog een lastiggevallen door soldaten van ‘Lord Farquaad’, die op zoek is naar de laatste sprookjesfiguren, zoals de ‘Gelaarsde Kat’.

Eenmaal aangekomen bij het enorm grote kasteel van Lord Farquaad, is er een feest aan de gang. Lord Farquaad is eerst bang voor Shrek, maar ze besluiten samen een deal te maken. Lord Farquaad zal de sprookjesfiguren een nieuwe leefomgeving aanbieden in zijn rijk, als Shrek een prinses, genaamd Fiona redt uit de hoge torenkamer.

Zo gezegd, zo gedaan. Shrek gaat samen met zijn reisgenoot en vriend, Donkey, op zoek naar het kasteel waarin Fiona gevangen wordt gehouden. Al snel bereiken ze het kasteel en ontdekken ze dat er een draak woont. Wanneer Shrek de treden beklimt van de trap die naar de kamer leidt, wordt Donkey aangevallen door de draak. Donkey kan echter ook zeer charmant zijn en hij verleidt de vrouwelijke draak.

Shrek redt de prinses en ze kunnen zonder moeite het kasteel verlaten. Ze gaan weer terug naar 'Duloc', aangezien ‘Lord Farquaad’ met Fiona wil trouwen. Fiona blijkt echter een geheim te hebben, ze is namelijk ook een Oger. Ze verandert iedere avond in een Oger. Eenmaal aangekomen in Duloc vindt de bruiloft snel plaatst. Shrek is een beetje verdrietig en boos, want hij had toch wel wat gevoelens voor de prinses. Aangezien het al laat is, gebeurt er iets wat eigenlijk niet had moeten gebeuren. Fiona verandert in een Oger. ‘Lord Farquaad’ schrikt hiervan en krijgt zijn bedenkingen. Tijd voor Shrek om Fiona te overtuigen dat hij de ware is en dat lukt hem. Fiona en Shrek trouwen onder het licht van de maan. En ‘Lord Farquaad’? Die wordt opgegeten door de draak, die Donkey naar het kasteel heeft gelokt.

De repetities:

 

Elke maandagmiddag 15:45 – 18:15 in het forum of in het muzieklokaal tot aan de voorstelling.

Tot aan de zomervakantie beginnen we mogelijk later.

De laatste week vor de zomervakantie elke dag (maandag 9/7 – vrijdag 13/7 elke dag van 09:00 tot 17:00.

Na de zomervakantie 3 weekenden op zaterdag en zondag.

De voorstellingen:

Oktober 2015, In totaal vijf keer in het Forum!

De kaarten voor die voorstelling kosten € 5,-

En iedereen die wil mag de voorstelling komen zien.

We spelen ook 2 voorstellingen voor brugklas 1.

De voorwaarden:

 

Om mee te doen moet je er alle repetities bijzijn, inclusief de voorstellingen en generale en het repetitieweekend. Er worden geen uitzonderingen gemaakt! Meer dan drie keer een repetitie missen, omdat voor reden dan ook, brengt deelname aan de voorstelling in gevaar. Verder wordt er van je een klein beetje huiswerk per week verwacht.

Voor wie?

 

Alle leerlingen uit klas 1, 2, 3, 4 en 5

Waarom meedoen?

 

Als je van zingen en acteren houdt is dit de ideale kans om aan een geweldige voorstelling mee te doen!

Begeleiding
De musical wordt geregisseerd door onze regisseur Hans Hollander. Het muzikale gedeelte wordt door muziekdocente Pauline van Eeden voor haar rekening genomen.

 

Aanmelden?

Meld je aan via het aanmeldingsformulier op www.teylingen-college.nl

Extra hulp?

Kun je niet alle data maar vindt je het toch leuk om betrokken te zijn? Voor deze productie zoeken we veel hulp achter de schermen! Dus meldt je gerust aan! Ook je ouders zouden mogen/kunnen helpen als ze willen!

Eerste repetitie

Maandag 5 februari 13:15 uur in het Forum
(Start om 13:15 uur in verband met het verkorte rooster)